Savella Savimaali

Ekologinen ja myrkytön

Pellava

Pellava

Pellava on luonnollisen sävyinen vaaleanharmaa.

Savellan Savimaali on luonnon­mukainen, kompostoituva ja ekologinen sisämaali. Hengittävä ja muoviton Savella Savimaali on valmistettu ainoastaan maa-aineksista, savijauheista ja luonnonpigmenteistä.

Savimaalin uniikki koostumus antaa eläväisen täysmatan maalipinnan, jossa on upeita värin vaihteluita ja pehmeä olemus. Samettisella Savellan savimaalilla on nautinto maalata.

Pellava

Värisävy

Pellava / NCS-värikoodi S 3005-Y50R

Pellava on luonnollisen sävyinen vaaleanharmaa.

Savimaali on puhdas luonnonmaali ja siksi sävyissä saattaa esiintyä värivaihteluita. Sävyn varmistamiseksi suosittelemme testimaalauksen tekemistä.

Koot

  • S-koko = valmista maalia noin 1 litra
  • M-koko = valmista maalia noin 2 litraa
  • L-koko = valmista maalia noin 6 litraa

Tuote

Savella Savimaali on täysin luonnonmukainen, kompostoitava ja hengittävä sisämaali, joka on valmistettu Suomessa vain puhtaista maa-aineksista, savijauheista ja luonnonpigmenteistä. Maalattu savimaalipinta on pehmeän eläväinen ja kiiltoasteeltaan täysmatta. Savimaali on luonnostaan antimikrobinen ja kosteutta tasaava suuren savipitoisuutensa ansiosta.

Savella savimaali sopii puu-, mineraali-, rappaus-, pahvi-, paperi- ja levypinnoille sisätiloissa. Maali soveltuu myös aidon kalkkimaalin sekä vanhojen tapettien päällemaalaukseen. Maalia voi käyttää myös huonekalujen maalaukseen sekä metallipinnoille (mm. pönttöuunit). Savimaali on suosittu myös taiteilijoiden parissa.

Tuoteseloste

Savijauheita, maa- ja mineraalipigmenttejä ja liisterijauheessa viljapohjaisia sidosaineita (sis. gluteenia). Savimaalin savipitoisuus on vähintään 70 % kuivajauheista. Maaliin ei ole lisätty muovisidosaineita, liuottimia, säilöntäaineita, homesuoja-aineita, hiekkaa, kalkkia tai muita täyteaineita. Maali on myös tuoksuton.

Riittoisuus

Savimaalin riittoisuus vaihtelee maalattavan pinnan huokoisuudesta. Keskimääräinen maalimenekki kertasivelyllä on noin 10-12 m2/1 litra. Tiiviit maalauspinnat, kuten puu, voivat lisätä maalin riittoisuutta huomattavasti. Savimaalin voi myös maalata telalla, mikä lisää maalimenekkiä.

Valmistusmaa

Suomi

Käyttöohje

Jauhemuodossa oleva maali on helppo valmistaa valmiiksi maaliksi kotona. Valmiiksi sekoitettu savimaali on tuoretuote, joka säilyy jääkaapissa säilytettynä käyttökelpoisena noin viikon. Säilyvyyteen vaikuttaa sekoitusvälineiden puhtaus, säilytyslämpötila ja sääolosuhteet. Jauhemuodossa ja kuivassa säilytettynä savimaali säilyy vuosia vanhenematta.

Maalin valmistus (tarkemmat ohjeet pakkauksessa)

Savimaalin valmistus

  1. Lisää vesi savimaali-jauheen sekaan. Huom! Kuiva savijauheseos pöllyää, käytä hengityssuojainta sekoitus vaiheessa.
  2. Sekoita seos perusteellisesti sauvasekoittimella n. 1 min.
  3. Valmista liisteri
  4. Lisää liisteri seokseen ja sekoita taas hyvin sauvasekoittimella.
  5. Tee testi sively. Jos maali tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä joukkoon ja sekoita taas hyvin. Oikea koostumus savimaalille on “maitomainen piimä”.
  6. Halutessasi voit antaa maalin vettyä noin 12-24 h, jolloin savimaalin sävy syvenee.

Huom! Säilytä valmista savimaalia kylmässä.

Maalaus

Varmista että maalattava pinta on kuiva ja puhdas. Suositeltu maalauslämpötila on vähintään +10 astetta. Valmista kerralla koko pussin sisältö. Testaa maalin soveltuvuus valitulle pinnalle maalaamalla koemaalaus huomaamattomaan kohtaan. Jos pinta hylkii maalia, voi sen pyyhkiä pois vedellä.

Paras maalaustekniikka on sivellinmaalaus ja keveät ristikkäiset sivellinvedot. Käytä keinokuitusivellintä ja maalaa aina ohuita kerroksia. Maalaus kannattaa tehdä koko seinäala kerrallaan. Tauota maalaus huoneen nurkkaan tarvittaessa. Maalattaessa savimaali on läpikuultavaa. Kuivuessaan maali vaalenee jopa 90 % ja muuttuu samalla peittäväksi. Kuivumisaika kosketuskuivaksi normaaliolosuhteissa on noin 2-12 tuntia. Huonekaluja maalattaessa savimaalipinta on hyvä suojata lopuksi karnaubavahalla.

Savimaalin ylimääräiset tahrat voi pyyhkiä vedellä. Pensselit ja muut työvälineet puhdistuvat myös vedellä. Tarvittaessa veden joukkoon voi lisätä esim. Marseillesaippuaa. Kuivahtaneet pensselit virkoavat vedessä, minkä jälkeen ne voi pestä tavallisesti. Ylijääneen Savella savimaalin voi hävittää sekajätteen mukana tai sen voi kompostoida.

Vinkki! Lattian ja kalusteiden suojaamiseen voi käyttää mm. vanhaa lakanaa, jonka voi käytön jälkeen pestä pesukoneessa.